Naistepäeva tervitus!

Soovin kõigile naistele ilusat naistepäeva! Muidugi ametlik kuupäev oli 8ndal märtsil, kuid mulle tundub, et iga päev võiks olla naistepäev. Iga mehe kohus on ilusaid naisi meeles pidada. Neile teha igapäevaseid kingitusi ja komplimente. Muuseas kõigi suurim kingitus, mida mees naisele saab teha, on kohalolu. Naised kohe sulavad selle ees, kui mõni mees kogu oma olemusega suudab nende ees seista.

See on päris vapper tegu. Selle peale mõeldes tuli mulle ette üks põnev video naisteväeringist. See oli väga teistsugune, kui ma olin ette kujutanud. Kuna seal kõik naisterahvad karjusid täiest kõrist. Väljendades oma valu – armi, mis on neisse löödud. Minu süda sulas toda videot vaadates. Tekkis täiesti uuelaadne austus iga elava naise vastu. Seal oli miskit ürgset ja midagi, mille eest iga mees peaks vabandust paluma.

Hiljem uurisin ja lugesin selle aktsiooni korraldaja tausta ning mõistsin kust see kõik tuleb. Tegu on Serbiaga, kus 1999-2001 käis sõda. Nato väed pommitasid kogu maad tappes tuhandeid inimesi, kuna oli käimas Kosovo iseseisvumine. Minu meelest oli mõlemal poolel õigus, kuid asi lõppes suure tapatööga. Ükski inimene pole sündinud kiskja, seda kujundab neis ainult ühiskond, kus on maskuliinne tegutsemise energia ülevõlli keeratud.

Sealt edasi tuli mulle meelde üks Aafrikas elanud sõja kindral. Tema nimi oli Butt Naked (Paljas Tagumik), sest ta läks alati lahingusse palja tagumikuga. Temal oli kombeks lapsi ohverdada. Kuni ükskord tema süda avanes jäikusest ning ta ei suutnud enam süütut last mõrvata. Selline käitumine on pöördeline, kuid meis kõigis elab mingil moel veel vägivald. On tähtis seda teadvustada ning hakata looma rahu täiesti igal tasandil.

Mõni mõtleb, et maailmas on erinevad konfliktid, mis pole meiega üldse seotud. Tegelikult on asjad hoopis vastupidi. Meie ise oma mõtetega olemegi konfliktide allikad. Sarnaselt kogu raha süsteem toetab vägivalda jne.. Kuid meie ülesanne on keskenduda selle kõige parandamisele. Pehmelt ja kaljukindlalt hoida oma fookust tasakaalu loomisel. Iga päev valides viha asemel andestust. Isegi kõige julmemad kurjategijad on kunagi olnud lapsed.

Öeldakse, et mees läheb segi sellest, kui ema teda poisina keelab liialt. Sealt hakkab ta otsima nais energiat endast väljast poolt. Mida rohkem seda on puudu, seda agressiivsemaks ta muutub. Mehed meie töö on andestada oma emadele, naistele ja iseendile. See oli minu naistepäeva tervitus teile kõigile. Loome puhast vägivallatut maailma. Kohta, kus on rahu iga elava olendi südames.

Kõike head,

Simo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s